Monday, February 5, 2007

Dousk - D.I.Y.

TRACK LISTING:

1. ALL ABOUT YOU
2. ANAGRAM
3. ROBOT
4. AS IF
5. FLORENCE
6. ESPERO SUN
7. CHRYSALIS
8. BUSMEKANIK
9. FEIGN
10. SIDEWALK LOVIN'
11. BUBBLES
12. PAGE UP
13. DONGLE
14. FALLING PEOPLE



Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της παγκόσμιας dance σκηνής, παρουσιάζει στα μέσα του Νοεμβρίου το πρώτο του album από τo ελληνικό label της Klik Records. Ο Dousk (Γιάννης Ντούσκος), μετά από τα 2 EP που κυκλοφόρησε στην Bedrock του John Digweed και ηχογραφήσεις που διήρκεσαν πολλούς μήνες, παρουσιάζει επιτέλους το πολυαναμενόμενο «D.I.Y.» (Do it yourself) album με 14 νέα tracks. Τα κομμάτια του καλύπτουν τις περισσότερες τάσεις της σύγχρονης dance-electronica, από την leftfield-downtempo ατμόσφαιρα, μέχρι τα pumpin' breaks, την progressive και την progressive trance, που μπορούν τα «τινάξουν στον αέρα» οποιοδήποτε dancefloor. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα projects που έχετε ακούσει ποτέ, ισάξιο με album που έχουν κυκλοφορήσει οι πιο σπουδαίοι παραγωγοί του κόσμου. Aλλωστε δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι μεγάλα ονόματα της dance σκηνής, όπως ο Jody Wisternoff των Way Out West, έχουν χαρακτηρίσει αυτό το album ως «really wicked»!

Μετά από αυτή τη δουλειά του, ο Dousk δεν θα θεωρείται απλώς «μεγάλο ταλέντο», αλλά ένας καταξιωμένος δημιουργός...

"D.I.Y." Tracks info

"All about you": Το album ανοίγει με ένα mid-tempo breaks track το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο cd compilation της Klik Records, "One Nation". Εδώ, το ακούτε σε μια διαφοροποιημένη version, αφού ο Dousk το έχει εμπλουτίσει με «περάσματα» κλασσικής κιθάρας.

"Anagram": Mid-tempo masterpiece! Το χαρακτηριστικό funky percussion, το ογκώδες sub bass και τα reversed female vocals, ήταν αυτά που γοήτευσαν τον Ravin, έναν από τους πιο διάσημους Γάλλους dj-compilers να διαλέξει αυτό το track για τη νέα του συλλογή. Ήδη, το "Anagram" βρίσκεται στο power play των σημαντικότερων ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας και οι ακροατές το αναζητούν πολύ πριν κυκλοφορήσει.

"Robot": Τα beats αρχίζουν να ανεβαίνουν και ο Dousk παρουσιάζει ένα track σε «κλασσικές» progressive φόρμες. Τα διάσπαρτα γυναικεία φωνητικά αναθεωρούν τον αρχικό dark χαρακτήρα του "Robot" και στη συνέχεια τα synth pads το μεταμορφώνουν σε ένα αισιόδοξο progressive trance track.

"As if": Τα midtempo breaks επιστρέφουν. To bassline παραπέμπει στον ήχο του Peter Hook των New Order, στην εξέλιξη προστίθενται heavy beats και ο distorted, fuzzy ήχος της κιθάρας, για ένα noisy πέρασμα, αλλά τελικά, τα trippy synth chords επαναφέρουν την dreamy ατμόσφαιρα.

"Florence": 100% smooth progressive! Διακριτικά γυναικεία φωνητικά και ονειρικά strings αναπτύσσονται διαρκώς και οι φανατικοί clubbers ανακαλύπτουν μία από τις αγαπημένες τους στιγμές στο album.

"Espero sun": Ένα future classic dance anthem, σα να είναι φτιαγμένο για τo peak time στα set των κορυφαίων dj του κόσμου. H progressive trance στις καλύτερες, uplifting στιγμές της και εκεί που νομίζεις ότι το track έχει ολοκληρωθεί, λίγο πριν το τέλος, ο Dousk του προσθέτει έναν electro house χαρακτήρα που το απογειώνει όσο περισσότερο είναι δυνατόν!

"Chrysalis": Funky progressive stuff! Ένα massive club hit, το οποίο, φθάνοντας στο break, μεταμορφώνεται για λίγο με την αλλαγή του τόνου, μέχρι να επανέλθει στην αρχική του, groovy φόρμα.

"Busmekanik": Η ώρα των pumpin' proggy breaks έχει φθάσει. Ίσως η πιο ρυθμική στιγμή του "D.I.Y.", με το sample από ψαλμούς ενός καθολικού ιερέα να δημιουργεί πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα.

"Feign": Σύντομο, σαν ιντερλούδιο. Ο Dousk εξερευνά downtempo, trip hop δρόμους σε ύφος το οποίο παραπέμπει σε πιο experimental τάσεις.

"Sidewalk lovin": Από πότε έχετε να ακούσετε σε ένα dance-electronica album ένα track τόσο συγκινητικό και συναισθηματικά φορτισμένο όσο αυτό? Χαλαρός 4/4 ρυθμός, ethereal pads, γυναικεία φωνητικά, ιαπωνικό spoken word στο outro και το αποτέλεσμα θα έκανε τον Moby της πρώτης περιόδου να ζηλέψει...

"Bubbles": Ακόμη μία παραγωγή με τον progressive ήχο που έκανε τον Dousk γνωστό στην club κοινότητα, έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Intelligent clubbers' peak!

"Page up": Σε παρόμοιο, deep progressive ύφος ακούγεται και αυτό το track, με ένα ξεχωριστό feeling που δημιουργούν η latin oriented κιθάρα στο background και τα trancy synth pads.

"Dongle": Downtempo experimental electronica, με απόκοσμους ήχους, για να διαψευσθούν γι' ακόμη μία φορά όσοι πιστεύουν ότι ο Γιάννης Ντούσκος γνωρίζει να δημιουργεί μόνο ρυθμικά tracks.

"Falling people": To outro του "D.I.Y." είναι ένα μελαγχολικό ambient διαμάντι, με τον ήχο του πιάνου, φυσικό ή «μεταλλαγμένο» να μεταφέρει τον ακροατή σε κόσμους ονειρικούς. Sweet dreams...

1 comment:

Efialtis said...

http://rapidshare.com/files/1290760/Dousk_-_D.I.Y.part1.rar
http://rapidshare.com/files/1298323/Dousk_-_D.I.Y.part2.rar